Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-03-2023

KOÜ Racing, Rektörümüzü ziyaret etti

KOÜ Racing ekibi, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Danışmanlığını Doç. Dr. Hakan Köylü’nün yaptığı ve 40 kişilik bir ekipten oluşan KOÜ Racing ekibi, hem yaptıkları projelerden bahsetmek hem de taleplerini iletmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret ettiler. Ekip üyeleriyle tek tek ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, öğrencilere destek sözü verdi.

 

KOÜ Racing Ekibi

KOÜ Racing ekibi Kocaeli Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Kulübü (KOTOM) çatısı altında 2019 yılında Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından Uluslararası Elektrikli Formula Student yarışlarına araç tasarlamak, üretmek ve yarışmak amacıyla kuruldu. Takım bünyesinde birçok farklı mühendislik ve ana bilim dalından öğrenciler bulunmaktadır. KOÜ Racing ekibi 2023 yılı Ağustos ayında Formula Student Romanya yarışı için katılım hakkı kazanmıştır ayrıca İngiltere yarışı için elektrikli araç konseptinde ön elemeyi geçen tek Türk takımıdır.

 

Ağustos ayındaki yarışa katılım göstermek için aracını 4 tekerlek üstüne kaldıran ekip kısa zamanda aracın yürür hale gelmesi için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. KOÜ Racing ekibini Türkiye'deki diğer Elektrikli Formula Student takımlarından ayıran başlıca özelliklerinden birisi elektrik motorunun tasarımının ve üretiminin tamamen yerli olmasıdır.

 

Diğer bir özelliği ise batarya paketinde kullanılacak pillerin belli bir yüzdesi daha önce kullanılmış ve geri dönüşüme gönderilmek üzere olan pillerden oluşmaktadır. Ekip bu pilleri tekrardan kullanılabilir hale getirmek amacıyla aynı zamanda ARGE çalışmalarını sürdürmektedir. KOÜ Racing ekibi bu ARGE çalışması ile birlikte günümüzde birçok kez vurgulanan ''Sürdürülebilirlik'' konusuna doğrudan etki etmektedir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi