Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-03-2023

KOÜ’den deprem bölgesine kitap bağışı

Kocaeli Üniversitesi tarafından 59. Kütüphane Haftası kapsamında anlamlı bir bağış kampanyası düzenleniyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için ‘Kitaplar Hepimize Umut Olsun’ adlı kitap bağış kampanyasının ilk kitabını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı.

 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Kütüphane Haftası kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliklere bu yıl anlamlı bir bağış kampanyası da eklendi. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için düzenlenen kitap bağış kampanyasının ilk kitabını ise Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk gerçekleştirdi. Bağış kampanyasına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Daire başkanları, Türkçe Öğretmenliği Kulübü öğrencileri ile Bilnet Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

 

Merkez Kütüphane de yapılan etkinlik ile başlatılan kampanya öncesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci ile Ayşe Bayrak Duman kütüphane haftası, yapılan etkinlikler ve kitap bağış kampanyası hakkında bilgilendirmede bulundular.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise yaptığı konuşmada günümüzde kütüphanelerin öneminin daha da arttığına vurgu yaparak, “Kütüphaneler bizim hafızamızdır. Binlerce yıllık ortak kültür mirasımızın zaman içerisinde devinerek günümüze ulaşmış birikimi, uygarlığın önderliğini yapan ışıklardır. Umuyorum ki bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik müsebbibiyle gençlerimize de elektronik dünyaları dışında okuma alışkanlığı kazanma konusunda ilham olabiliriz. İnsan aklının gemileri ancak kitaplar vasıtasıyla düşüncenin denizlerinde seyredebilir. Kitaplar düşünceyi sistemli ve iyi organize edilmiş olgulara dönüştürebilir. Bu gerçeği idrak edebilmemiz için kütüphaneler haftası büyük önem taşımaktadır. Şahsım adına bizleri bugün bu değerli etkinlik için bir araya getiren herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinize okumanın tadına varacağınız kitap dolu bir hayat diliyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından yaptığı ilk kitap bağışı ile kampanya başladı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Daire başkanları, Türkçe Öğretmenliği Kulübü öğrencilerinin de kitap bağışında bulunduğu kampanyada ilk andan itibaren çok sayıda kitap toplanmaya başlandı. Etkinlik programına katılan Bilnet Lisesi öğrencilerine de Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kütüphane Haftası kapsamında kitap hediye etti. 30 Nisan tarihine kadar yapılacak bağış kampanyası ile toplanan kitaplar deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza gönderilecek. Her yaş grubuna yönelik kitaplar yanı sıra çocuklar için kırtasiye malzemesi ve etkinlik kitaplarının da bağışlanabileceği kampanyanın yeri Umuttepe Merkez Kütüphanesi.

 

Bağış kampanyası sonrası Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nı da gezen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Daire Başkanı Perihan Semerci ile Ayşe Bayrak Duman’dan bilgi aldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi