Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-03-2023

Rektörümüz, KOÜ Formula atölyesini ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından 2015 yılında kurulan KOÜ FORMULA Student Takımı’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ersin Asım Güven ile birlikte farklı bölümlerden 65 kişilik büyük bir ekip olan KOÜ FORMULA Student Takımı, geçmişteki başarılarını gelecekte daha da ilerilere taşımak adına çalışmalarını sürdürüyor. Yaptıkları çalışmaları yerinde görmek ve projeleri hakkında bilgi almak için KOÜ FORMULA Student Takımı’nı ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gençlerin başarısıyla gurur duyduğunu ifade etti. Kulüp Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin Asım Güven tarafından bilgilendirilen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, başarılarının devamını diledi.

 

İlk içten yanmalı aracını 2017 yılında üreten ve önemli başarılara imza atan KOÜ FORMULA Student Takımı, 2022 yılında ürettikleri ikinci içten yanmalı yarış aracı olan KOUFS-02 ile dev firmaların desteklediği Formula Student İtalya’ya ilk kez katılmasına rağmen teknik incelemeyi geçen ilk Türk takımı olma başarısı gösterdiler. İtalya’daki yarışmaya damga vuran ve Dallara Group'un kurucu başkanı Gion Paolo Dallara’dan övgü dolu sözler alan takım, 2023 sezonunda 1 içten yanmalı ve elektrikli yarış aracı olmak üzere 1 yılda 2 yarış aracı yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

TESLA gibi dünya devi firmalar tarafından sponsor desteği alan KOÜ FORMULA Student Takımı ekibi, “Okulumuz ve ülkemiz için durmadan çalışıyor ve uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz.” diyor. Dünyada ilk 600 takım içerisinde olan KOÜ FORMULA Student Takımı’nın ilk hedefi ilk 100’de yer alabilmek. Bu kapsamda da hedeflerini adım adım gerçekleştirebilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi