Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-03-2023

Rektörümüz, Mühendislik Fakültesi Akademik Kuruluna katıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Mühendislik Fakültesi Akademik Kuruluna Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Dekan Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, bölüm başkanları ile öğretim üyeleri katılım gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Kurulu Dekan Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk’ün sunumu ile başladı. Mühendislik Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk akademik kadroların durumu, eğitim öğretim yılı istatistikleri, fiziki olanaklar gibi konularda bir sunum gerçekleştirirken Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuzhan İlgen ise 2022 Yılı Akademik Faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktardı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasındaki süreçte Mühendislik Fakültesi’nin çok kıymetli çalışmaları olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Üniversitemizin güzide bir fakültesi olarak bundan sonra da çalışmalarınızla ülkemize pek çok alanda katkı sağlayacağınıza ve dünya ile rekabet gücümüzü yükselteceğinize eminim. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “İnsanların hayatına, faaliyetine hakim olan kuvvet yaratıcılık ve icat kabiliyetidir. İcadı ve yaratıcılığı yapabilen insanların ise, mutlaka kültürlü olmalarının şart olduğu tebarüz etmiştir”, der. İşte bu üretim kültürü sizin eseriniz olacak ve üniversite geleneğimizin ayrılmaz bir parçası haline gelecektir. Bu süreçte sizlere ve yetiştireceğiniz uzmanlara çok önemli görevler düşmektedir. Yapacağınız çalışmalarla sadece üniversitemizin marka değerini yükseltmeyecek aynı zamanda da ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişmesinde de başta rol oynayacaksınız.”

 

Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedeflerini sıralayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, öğretim üyelerinin talep ve isteklerini dinledi. 2022 yılında yapılan akademik faaliyetlere göre ilk üçe giren bölümlere teşekkür belgesinin verilmesi ardından Mühendislik Fakültesi Akademik Kurulu sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi