Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-03-2023

Kocaeli Tek Yürek Deprem Özel

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Kocaeli Tek Yürek Deprem Özel” adlı panel düzenlendi.

 

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Prof. Dr. Şerif Barış, Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Engin, Prof. Dr. Serkan Yılmaz, Prof. Dr. Aslıhan Polat, Prof. Dr. K. Süleyman Yiğit, Doç. Dr. Nejat Akfırat, Doç. Dr. Selma Koç, Öğr. Gör. Dr. Cem Kaba, Öğr. Gör. Dr. Alim Alper Cesur ve İmdat Akbaba katıldı.

 

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Serpil Gerdan’ın yaptığı panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk gerçekleştirdi. “Kahramanmaraş Depremlerinde Kocaeli Üniversitesi Refleksi” başlıklı konuşmasında, “Kahramanmaraş Depremleri hepimizin içinde tarifi mümkün olmayan yaralar açtı. Bizler, depremi çok yakından deneyimlemiş bir şehir ve üniversite olarak bölge insanımızın acısını kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Depremlerde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı ve mağduriyet yaşayan tüm yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

 

“Umutsuzluk bizler için bir seçenek değildir ve asla olmamıştır. Kocaeli Üniversitesi olarak bu bilinçle depremin ilk gününden eyleme geçtik. Rektörlüğümüz tarafından deprem ile aynı gün kurulan Deprem Kriz Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları doğrultusunda yön haritamızı belirledik. Süreç boyunca yerel yönetimler ve resmî kurumlarla temas halinde olduk ve çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendirdik.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yürütülen deprem çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Depremin bir anda olduğunu fakat yaraların sarılmasının bir süreç aldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bizler de bu süreçte elimizden geleni yapmaya geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğiz. Bugün bu çevrim içi paneli düzenlemekteki amacımız şu ana kadar yaptıklarımızı vatandaşlarımızla paylaşırken karşılıklı fikir alışverişiyle de bundan sonraki faaliyetlerimizi daha üst noktalara taşımaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış “Kahramanmaraş Depremlerinden Öğrendiklerimiz” , Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik “Kahramanmaraş Depremlerinin Analizi (Saha gözlemleri)”, İnşaat Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Serkan Engin “Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Yapı Stoklarının Değerlendirilmesi”, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Yılmaz “Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Acil Sağlık Hizmetleri” , Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Polat “Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Psikososyal Destek Hizmetleri”, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. K. Süleyman Yiğit “KOÜ Deprem Dayanışma Grubu Faaliyetleri”, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nejat Akfırat “Kahramanmaraş Depremleri Sonrası PDR Anabilim Dalı Çalışmaları”, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selma Koç “Afetlerde İletişim ve Medyanın Rolü”, Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Cem Kaba “Depremde Gönüllü Organizasyonu ve Destek Hizmetleri”, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Alim Alper Cesur “Kocaeli Üniversitesi ve Medya Çalışmaları” ile Şube Müdürü İmdat Akbaba ise “Kocaeli Üniversitesi AFAD Gönüllülük Hizmetleri” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi