Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

02-03-2023

Üniversitemiz, Gebze'deki OSB'leri gezdi

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk öncülüğündeki üniversitemiz heyeti, Gebze ilçesinde bulunan İMES OSB, Güzeller OSB ve GOSB'a ziyaret düzenlediler.

 

Araştırma üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarına hız veren üniversitemiz, üniversite-sanayi işbirliklerini geliştirmek ve çoğaltmak adına, sanayi ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Gebze ilçesinde bulunan İMES OSB, Güzeller OSB ve GOSB'a; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Elif Öğüt ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren'den oluşan üniversitemiz heyeti ziyarette bulundu.

 

İMES Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan ilk ziyarette, İMES OBS Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ve Müteşebbis Heyet tarafından tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapıldı. İMES'in sahip olduğu imkanlar ile yürütülen çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi verildi. Üniversitemizin de destekleriyle hayata geçirilen Mükemmeliyet Merkezi gezildi.

 

İkinci ziyaret ise Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özel Adem Ceylan Final Teknil Koleji'ne gerçekleştirildi. Karşılık fikir alışverişinde bulunulan ve işbirlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirilen ziyarette, Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ve yönetim kurulu ekibi tarafından tanıtım yapıldı.

 

Organize Sanayi Bölgesi ziyaretleri kapsamında son olarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edildi. Üniversitemiz yönetimini GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gezer ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı ziyarette, karşılıklı iyi niyetler aktarılırken, yapılabilecek ve geliştirilebilecek işbirlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Oldukça verimli gecen ziyaretler sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin büyük bir sanayi laboratuvarı olduğunu ve üniversite olarak bu imkanları iyi değerlendirmek adına iş birliklerimizi daha da canlı hale getireceğimizi söyledi. Marka yaratmanın önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Sadece sanayi ile değil, kent-üniversite işbirliklerini hayata geçireceğiz. Üniversite olarak bu anlamda iddialıyız." dedi

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi