27-03-2023

Dünya Tiyatro Gününe özel iki tiyatro oyunu sahnelendi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, Dünya Tiyatro Günü kapsamında iki oyun sahnelendi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yazıp oynadığı tiyatro oyununu Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de ilgiyle takip etti.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünün gelenekselleşen 27 Mart Etkinlikleri, öğretim elemanları danışmanlığında öğrenciler tarafından üretilen oyunların sahnelenmesi ekseninde gerçekleşiyor. Drama Yazarlığı ve Dramaturji öğrencilerinin yazdığı oyunları Sahnelemeye Giriş ve Sahneleme dersi kapsamında ele alan öğrenciler oyunların yönetmenliğini yaparken, Sahne Tasarımı, Oyunculuk ve Drama Yazarlığı ve Dramaturji öğrencileri oluşturdukları ekiple seyirciyle buluşturuyor.

Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş’ın sunumuyla başlayan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında iki kısa oyun sahnelendi. Murat Şevke’nin yazıp yönettiği Ket’in danışmanlığını Öğr. Gör. Sevgi Karaca, Tuçenur Baylan’ın yazıp Durmuş Çetin’in yönettiği Kırmızı’nın danışmanlığını Öğr. Gör. Belgi Saygı gerçekleştirdi. Ege Ceren Gacar ve Funda Dönmez tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ulusal ve uluslararası bildirileri sunuldu. Oyun sonrası söyleşilerde seyircilerin soruları oyun ekiplerimiz tarafından cevaplandı. Etkinlikler Öğr. Gör. Belgi Saygı ve Öğr. Gör. Sevgi Karaca’nın genel koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan oyun sonrası tiyatro ekibini tek tek tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, oyunu çok beğendiğini ve bir seyirci olarak büyük keyif aldığını ifade etti. Dekan Prof. Dr. Süreyya Temel ise Dünya Tiyatro Gününü Rektör Hoca ile birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

KET

Yazan- Yöneten: Murat Şevke