Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-03-2023

Rektörümüz, İletişim Fakültesi Akademik Kuruluna katıldı

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

İletişim Fakültesi Akademik Kuruluna Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Dekan Prof. Dr. Nigar Pösteki, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, bölüm başkanları ile öğretim üyeleri katılım gösterdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ilk olarak İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Greenbox Stüdyosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Stüdyo açılışı ardından uygulamalı birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İletişim Fakültesi Akademik Kurulu ise Dekan Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin sunumu ile başladı. İletişim Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Nigar Pösteki, akademik kadroların durumu, yapılmış bilimsel etkinlikler ve yayınlar, eğitim öğretim yılı istatistikleri, fiziki olanaklar gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Dekan Prof. Dr. Nigar Pösteki ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, İletişim fakültelerinin öneminin yaşadığımız bu büyük afet ile birlikte bir kez daha kendini gösterdiğini ifade etti. Özellikle günümüzde doğru bilgi, etik anlayış ve tarafsız haberciliğin hiç olmadığı kadar önem arz ettiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bu süreçte sizlere ve yetiştireceğiniz uzmanlara çok önemli görevler düşmektedir. Yapacağınız çalışmalarla bizleri gururlandırdığınız kadar ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişiminin de aktörleri olacaksınız. Tıpkı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele günlerinde “Ben Türk milletine güvenerek işe başladım” dediği gibi bizler de kendimize ve milletimize güvenmeli, ülkemizi teknoloji, sanat ve bilimde dünya ile yarışır bir konuma getirmeliyiz.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedeflerini sıralayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, öğretim üyelerinin talep ve isteklerini iletmesiyle, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurulu sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi