27-03-2023

KOÜ’lü akademisyene TÜBİTAK desteği

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Mine Nazan Kerimak Öner’in projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Kocaeli Üniversitesi İzmit MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” Programı Öğr. Gör. Dr. Mine Nazan Kerimak Öner’in “Alkalihalobacillus marmarensis Proteazının Üçlü Faz Ayırma (TTP) Tekniği ile Saflaştırılarak Enzimin Su ile Karışabilen Mono Alkoller Yokluğunda/Varlığında Kinetik Davranışının ve Termodinamik Stabilitesinin Belirlenmesi” başlıklı projesi   TÜBİTAK 1002-A Kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Proje kapsamında “Yeni İzolatın Bazı Ekstrasellüler Enzimleri Üretme Yeteneğinin Kalitatif Olarak Araştırılması” da gerçekleştirilecektir. Hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.