Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-03-2023

KOÜ ABD South Dakota School of Mines Jeoloji kampına katılacak

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol, jeoloji saha kampına katılarak üniversitemizi temsil edecek.

 

Dünyanın en büyük jeoloji saha kamplarının kurucusu olan Prof. Dr. Nuri Uzunlar’ın yönetiminde South Dakota School of Mines bünyesindeki Black Hills Natural Science Field Station tarafından organize edilen “21. Geleneksel Uluslararası Türkiye Jeoloji Saha Kampına” Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat Hakan Akyol da katılarak üniversitemizi temsil edecek. Kamp bu yıl 28 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında Bolu ili ve Mudurnu ilçelerinde gerçekleştirilecek.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı üniversitelerinden oluşan 15 kişilik öğrenci grubuna South Dakota School of Mines Öğretim Üyesi ve Arizona, Türkiye jeoloji saha kampları sorumlusu ve eski bir KOÜ öğrencisi olan Dr. Ümit Yıldız’a, Doç. Dr. Akyol saha jeolojisi, jeokimya ve hidrojeoloji uzmanlık alanlarında uygulamalı saha eğitimlerin verilmesinde eşlik edecektir.

 

Doç. Dr. Akyol TÜBİTAK 2219 kapsamında 2023/2024 yıllarında ABD’de bulunacağı süre içerisinde South Dakota School of Mines bünyesindeki diğer kamplar olan Death Valley, California ve Bullhead City, Arizona’da görev alması planlanmaktadır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi