KOÜHA

23-03-2023

Lise öğrencilerinden dayanışma örneği

Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi öğrencileri düzenledikleri sosyal etkinlik kapsamında elde ettikleri geliri Kocaeli Üniversitesi tarafından depremzedeler için geliştirilen modül ev yapımında kullanılmak üzere bağışladılar.

Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi öğrencileri Dünya Pİ günü etkinliklerini  sosyal dayanışma konseptiyle düzenledi. Bu etkinlik kapsamında elde ettikleri geliri Kocaeli Üniversitesi bünyesinde üretilen modüler deprem evleri için bağışlayan öğrenciler, modül evleri yerinde görmek amacıyla KOÜ’ye ziyarette bulundu. Umuttepe Yerleşkesi’ne gelen öğrenciler deprem modüler ev koordinatörü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit tarafından karşılandı. Öğrencilere modül ev üretim atölyesini gezdiren Prof. Dr. Yiğit, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Lise öğrencilerinin bu duyarlı davranışı nedeniyle modül evlerden birine Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi’nin adı verildi. Modüler ev ile hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler daha sonra KOÜ Mühendislik Fakültesi’ni gezerek üniversite ve bölümlerle ilgili bilgi aldı.