KOÜHA

23-03-2023

KOÜ İletişim Fakültesi’nde afet seminerleri

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çevrim içi olarak afet seminerleri düzenlendi.

KOÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği seminerlerin ilki “Afetlerde Habercilik ve Yayıncılık Anlayışı” başlığıyla Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Koç Akgül tarafından verildi. Seminerde afet haberciliği; doğru, şeffaf, duyarlı habercilik; etik ilkeler  ile   dijital ve yerel medya platformlarının afetlerdeki rolü gibi konuların yanında yayıncılık örnekleri üzerinde değerlendirmelerde  bulunan Doç. Dr. Akgül, afet haberciliğini tüm yönleriyle ele alarak 6 Şubat Depremlerinde iletişim süreç ve   habercilikle  ilgili güncel verileri de katılımcılarla paylaştı.

“Çocuğun Mahremiyeti ve Afet Haberciliği” başlıklı bir diğer seminer ise, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Şerife Baştürk ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Esra Ercan Bilgiç tarafından verildi. Afet dönemlerinde çocukların medyada özellikle izinsiz yer alış biçimlerinin hak ihlallerini doğurabileceği aktarılan seminerde, haberlere konu olan eğer çocuklar ise daha büyük farkındalıklar oluşması gerektiği vurgulandı.