21-03-2023

KOÜ’lü akademisyenlerden Cumhuriyetimizin 100. Yılı için karma sergi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında karma sergi açtılar.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı” karma sergisi, Cumhuriyetimizin I. yüzyılı dolayısı ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçı akademisyenlerinin bu süreç içerisinde gerçekleştirdikleri sanatsal üretimleri içinden seçkilerle birlikte, bu sergi için son dönem çalışmalarını ya da yeni işleri bir araya getirdi. Küratörlüğünü Doç. Dr. Metin Kar’ın yaptığı sergi, Türkiye’deki kurumsal karma sergisi olma niteliği de taşıyor.

26 sanatçı akademisyenin eserlerinin yer aldığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” karma sergisinin açılış töreni, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, 17 Mart 2023’de Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel ve Kültür Merkezi Müdürü Kubilay Erdelikara’nın da katılımlarıyla yapıldı. İzleyiciler tarafından yoğun ilgi gören sergi, 29 Mart'a kadar sanatseverlere açık olacaktır.

Sergiye katılan sanatçı akademisyenler;

Arş. Gör. Ali Fuat Altın, Arş. Gör. Ali Yıldırım, Doç. Dr. Arzu Parten, Öğr. Gör. Aslı Salbaş Kundakçı, Öğr. Gör. Ayfer Aydemir, Öğr. Gör. Behiç Kılıç, Doç. Dr. Ceyhun Konak, Arş. Gör. Ceyhun Topçu, Arş. Gör. Ecem Hatip Kiriş, Doç. Dr. Ekin Deveci, Doç Dr. Emel Güray, Öğr. Gör. Dr. Hazal Aksoy, Doç. Dr. Hünkar Yılmaz Ianiello, Doç. Dr.İsmail Keskin, Öğr. Gör. Dr. İ. Tahir Erdal, Doç. Dr. Metin Kar, Prof. Dr. Neslihan Kıyar, Doç. Dr. Osman Odabaş, Doç. Dr. Suna Özgür Karaalan, Arş. Gör. Şaban Aykut Hızlıok, Doç. Dr. Şeniz Kabadayı, Arş. Gör. Şeref Arda Erbaş, Dr. Öğr. Üyesi. Serpil Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Bayer, Doç. Dr. Zekeriya Erdinç ve Öğr. Gör. Ziya Yekta Özkan.