Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-03-2023

Rektörümüz, Sanayi Odasında Sanayicilerle buluştu

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısının davetli konuşmacısı Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt'ün de bulunduğu meclis toplantısında Rektörümüz, sanayicilere seslendi.

 

Kocaeli Sanayi Odası meclis toplantısının açılış konuşmasını Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptı. Zeytinoğlu, sanayi odasının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kocaeli Üniversitesi ile yapılabilecek işbirliklerine de değinen Zeytinoğlu, "Rektörümüzün sanayi-üniversite işbirliği konusundaki yaklaşımlarını ve gayretlerini biliyoruz. Bugün buraya kendisini siz sanayicilerimize bunu anlatması için davet ettik. Katıldıkları için Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum." dedi.

 

Sanayi odasının yürüttüğü etkinlikler, teklif ve temennilerin aktarılmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün biyografisi Meclis Başkanı H. Tahsin Tuğrul tarafından okundu.

 

Sanayi odasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli üniversitesinin hedeflerini aktardı. Kocaeli Üniversitesi olarak hedeflerinin araştırma üniversitesi olmak olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Akademi ve Ulusal Teknoloji Hamlesi başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

"Ekonomik büyümenin motoru teknoloji hamlesidir. Ülkemizin ulusal kalkınma hamlesinin başarıya ulaşması ancak bu hedefin geniş kitlelerce benimsenmesiyle mümkündür.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk "Yüksek nitelikli insan gücü̈ artırılmalı. Yüksek lisanslı ve özellikle doktoralı mezun sayısı artırılmalıdır. Mühendislik alanlarında özellikle disiplinler arası programlara önem verilmelidir. Üniversitelerdeki dersler, Ulusal Teknoloji Hamlesini destekleyecek şekilde geliştirilmelidir. Araştırma temelli eğitim müfredatlarımıza girmelidir. Öğrencileri hem teknik hem de sosyal anlamda geliştiren, ders dışı ve müfredat dışı aktiviteler desteklenmeli ve gerektiğinde ortalamayı etkilemeyecek şekilde kredilendirilmelidir. Tüm bu hedeflere ulaşabilmek için sanayi kuruluşları ile işbirliği rehber olmalıdır." açıklamasında bulundu.

 

Sunumunda; Türkiye'de araştırma üniversitelerin temel stratejisi, yerli ve milli odaklı stratejik bakış açısı, fakülteler ve enstitülerin durumları, tematik araştırma merkezleri, öğrenci girişimcilik faaliyetleri, teknopark faaliyetleri, kuluçka merkezleri gibi başlıklara değinen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Kocaeli Üniversitesi olarak sanayi kuruluşlarıyla temas etmeyi önemsiyoruz. Yaşadığımız dönemde ülke olarak teknoloji üretimini artırmamız, üreterek büyümeyi önemsemeliyiz. Bizler de biliyoruz ki bu kapsamda siz değerli sanayicilerimizle yapacağımız işbirlikleri üniversitemize, kentimize ve ülkemize önemli katkı değerler sağlayacaktır." dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi ile ilgili de bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversitemizin güncel durumu, sahip olduğu olanaklar, araştırma merkezleri, yürütülen projeler ve programlar ile TTO ve Teknopark faaliyetlerine değindi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Ben ve Kocaeli Üniversitesi ekibi sizlerin emrinizdeyiz. Sizlerle çok sayıda işbirliğimiz mevcut. Bizler bu işbirliklerinin kağıt üzerinde kalması istemiyoruz. Hatta bu işbirliklerinin ivmelenmesini, artarak devam etmesini istiyoruz. Şehrin bütün dinamikleriyle birlikte yürümek istiyoruz. Bu uğurda da gerekli adımları atacağımızdan emin olabilirsiniz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Konuşmasının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, sanayicilerin sorularını yanıtladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi