13-03-2023

Mehmed Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı Paneli düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında online bir panel düzenledi. Fen edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu’nun koordinatörlüğünde çevrimiçi gerçekleşen panelde, Doç. Dr. Pelin Aslan Ayar ve Doç. Dr. Cem Yılmaz Budan konuşmalarını gerçekleştirdiler.

İstiklal marşı ile başlayan panel Prof. Dr. Gencay Zavotçu’nun açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Pelin Aslan Ayar, “Mehmed Akif Şiir’inde Gerçekler ve Gerçeklik” , Doç. Dr. Cem Yılmaz Budan “Mehmed Akif Ersoy Kişiliğini Şekillendiren Düşünsel Zemin” ve Prof. Dr. Gencay Zavotçu “İstiklal Marşı’nın Vatan Millet ve Hürriyet Kavramları” üzerine konuşmalarını gerçekleştirdiler.  Panel soru-cevap ile sona erdi.