Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-03-2023

Çevrim içi eğitimde erişilebilir yaklaşımlar anlatıldı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerine, çevrim içi eğitimde erişilebilir yaklaşımlar açısından yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Bağcı koordinasyonunda düzenlenen ve çevrim içi gerçekleştirilen toplantının başında; işitme engelli öğrencilerin durumuna dikkat çekmek, empatik yaklaşım ve farkındalık geliştirmek açısından mikrofonunu kapatarak konuştu. Ardından  UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Budak, online sistemlerde erişilebilirlik konusunda kısa bir bilgilendirme yaptı.

 

Prof. Dr. Elif Karagün ise; engelli öğrencilere yaklaşım, ders uygulamalarında yapılması gerekenler, özellikle online eğitimde engel türüne uygun ders düzenlemeleri ve erişilebilirlikle ilgili çalışanlara düşen sorumluluklar hakkında yönergeler çerçevesinde öneriler sundu. Ayrıca bu konuda yürürlükte olan mevzuatlar ile Üniversitemizin Engelliler Birimi yönergesi hakkında da detaylı bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra öğretim elemanlarının soruları ve önerileriyle görüş alışverişinde bulunularak toplantı sonlandırıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi