Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

09-03-2023

Üniversitemiz sanayi işbirliklerini artırmaya devam ediyor

Araştırma üniversiteleri arasında yer alma hedefiyle yoluna devam eden Kocaeli Üniversitesi, bu kapsamda yürüttüğü sanayi işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

 

Her geçen gün önemli proje ve işbirliklerine imza atan Kocaeli Üniversitesi, son olarak Akım Metal SAN. ve TİC. A.Ş. Ar-Ge ile bir protokol imzaladı. İki kurum arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve çok sayıda bilimsel faaliyetlerin yürütülmesi amaçlanan protokolü üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Akım Metal SAN. ve TİC. A.Ş. adına ise Genel Müdür Yardımcısı Ali Fazıl Böyet imzaladı. Protokolde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, akademisyenler ile Akım Metal yetkilileri de hazır bulundu.

 

Protokol; Tarafların birlikte yürüteceği bilimsel veya teknolojik araştırmalara ve/veya eğitime yönelik çalışmalar, Üniversite ve Akım Metal’in birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale, bildiri, yarışma, patent vb. çalışmalar, Üniversite ile Akım Metal arasında laboratuvar, test ve karakterizasyon alt yapılarının karşılıklı kullanımına yönelik işbirliği, Taraflar arasında seminer, konferans, yarışma ve tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalar, Üniversite öğrencilerine Akım Metal bünyesinde staj imkânları sağlanmasına yönelik işbirliği, Akım Metal çalışanlarından yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlerin, başvuru şartlarını sağlamak kaydıyla Kocaeli Üniversitesi ile Sektör İşbirliği lisansüstü programlarından faydalandırılması ve Akım Metal’in yürütmekte olduğu ve olacağı projelerde akademik danışman temini gibi konuları kapsıyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi