Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-03-2023

KOÜ Öğretim Üyeleri, Kadınlar Günü Panelinde konuştu

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Kocaeli Sanayi Odası’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik ile Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Karagün katılım gösterdi.

 

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği panelde, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik depremleri afet olarak yaşamamızın nedeninin doğurduğu sonuçlar olduğuna dikkat çekti. Kahramanmaraş merkezli depremler ardından bölgede 14 binin üzerinde artçı deprem meydana geldiğini ifade eden Prof. Dr. Sertçelik, “Bizim tahminimiz 1 yıl artçı depremleri bölgede devam edecek çünkü çok büyük bir enerji ortaya çıktı. Depremin 12’nci gününde bölgeye gittik. Depremin meydana getirdiği kuvvetle yapılar ciddi anlamda kaymış vaziyette. Dut ağacının ortadan ikiye ayrıldığını gördük. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da deprem bölgesindeydi. Deprem bölgesinden döndükten sonra belediyelerle toplantılar gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda çok hızlı çalışıyor. Amacımız olası bir Marmara Depremi’nde şehrin en az şekilde hasar almasıdır.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Psikolog Prof. Dr. Elif Karagün ise, “Geçmişte depremler yaşadık, başka acılar yaşadık. Bugünden itibaren bilimle birlikte hareket etmeliyiz. Bilimsel gerçekler, sanat ve dayanışma olduğu sürece hayat bir noktaya gelecektir. Hayata sarılmak, birbirimize sarılmak çok önemli ancak birbirimizin sınırlarına girmemeliyiz. Hepimiz ne olursa olsun hayatı elimize almalıyız. Bu işin başında da kadınlar var. Çünkü kadınlar hayata daha duyarlı. Deprem sonrasında koordine olmalıyız. Kim nerede, temel ihtiyaçlar nereden temin edilir. Afet koordinasyon bilgileri afetzade ile paylaşılmalı. Bundan sonra destek verilen kişinin güçlü yönlerini öğrenerek ona doğru şekilde bir destek vermeliyiz. Burada bulunan depremzede ailelerle görüştüğümüzde çocukların resim kağıtlarına hep ev çizdiklerini gördüm.” ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer panelist Systemair HSK Havalandırma Endüstri San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu da kadın emekçileri sanayide çalışmaya davet ettiği konuşmasının ardından, TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık panel sonunda konuşmacılara plaket takdim etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi