07-03-2023

İzmit MYO, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler tesisine teknik gezi düzenledi

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı” öğrencileri ve bölüm öğretim üyeleri Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ekstrasyon/Distilasyon Tesisine teknik gezi düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TABİP Projesi kapsamında, Kocaeli-Gebze’de bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Park A.Ş. ve TÜBİTAK iş birliği ile kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ekstrasyon/Distilasyon Tesisine teknik gezi düzenleyen İzmit MYO öğrencileri buradaki uygulamalı işlemler ile laboratuvar çalışmaları ve ayrıca yürütülen projeler hakkında bilgiler aldılar. Çeşitli ortak çalışmaların yapılabilirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Teknik geziye bölüm öğrencileri ile birlikte Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Dökmen, Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Bahar Aydın Can, Doç. Dr. Halil Samet ve Öğr. Gör. Dr. Hilal Yılmaz katıldı.