Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-03-2023

Rektörümüz, Eğitim Fakültesi Akademik Kuruluna Katıldı

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Eğitim Fakültesi Akademik Kuruluna Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Dekan Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, bölüm başkanları ile öğretim üyeleri katılım gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu Dekan Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü’nün sunumu ile başladı. Eğitim Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, akademik kadroların durumu, yapılmış bilimsel etkinlikler ve yayınlar, eğitim öğretim yılı istatistikleri, fiziki olanaklar gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Kahramanmaraş depremlerinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı ve mağduriyet yaşayan yurttaşlarımıza da acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, Eğitim Fakültesi’nin sağlıklı ve başarılı nesiller yetiştirmede büyük önemi olduğuna vurgu yaptı.  “Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişmesinde katkı sağlayacak nesiller sizlerin omuzlarında yükselecektir.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Tıpkı Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele günlerinde “Ben Türk milletine güvenerek işe başladım” dediği gibi bizler de kendimize ve milletimize güvenmeli, ülkemizi eğitim alanında da dünya ile yarışır bir konuma getirmeliyiz. Ülkemizin sizin sayenizde yetişecek nesillere üreten ve geliştiren bir Türkiye bırakmak adına Kocaeli Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi haline gelmemiz bu süreçte oldukça önem taşımaktadır. İyi bir başlangıcın yarı yarıya başarı anlamına geldiğini unutmamak lazım.” diyerek Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedefleri sıraladı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, öğretim üyelerinin talep ve isteklerini iletmesiyle, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi