Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-03-2023

Rektörümüz, İşletme Fakültesi Akademik Kuruluna Katıldı

Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi Akademik Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

 

İşletme Fakültesi konferans salonunda düzenlenen İşletme Fakültesi Akademik Kuruluna Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Dekan Prof. Dr. Muhsin Halis, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ile öğretim üyeleri katılım gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi Akademik Kurulu Dekan Prof. Dr. Muhsin Halis’in sunumu ile başladı. İşletme Fakültesi’nin güncel durumu ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Muhsin Halis, akademik kadroların durumu, yapılmış bilimsel etkinlikler ve yayınlar, eğitim öğretim yılı istatistikleri, fiziki olanaklar gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Kahramanmaraş depremlerinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı ve mağduriyet yaşayan yurttaşlarımıza da acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, İşletme Fakültesi’nin her ne kadar yeni kurulmuş olsa da köklü bir gelenekten geldiğine dikkat çekti. “Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedeflerine erişmesinde katkı sağlayacak endüstriyel güç sizlerin omuzlarında yükselecektir.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele günlerinde “Ben Türk milletine güvenerek işe başladım” dediği gibi bizler de kendimize ve milletimize güvenmeli, ülkemizi sanayi, teknoloji ve bilimde dünya ile yarışır bir konuma getirmeliyiz. Kocaeli Üniversitesi olarak, araştırma üniversitesi haline gelmemiz bu süreçte oldukça önem taşımaktadır. İyi bir başlangıcın yarı yarıya başarı anlamına geldiğini unutmamak lazım.” diyerek Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolundaki hedefleri sıraladı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşmasının ardından, öğretim üyelerinin talep ve isteklerini iletmesiyle, Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi Akademik Kurulu sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi