Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-06-2023

DETAB tarafından düzenlenen Deney Hayvanları Kullanımı Sertifika Programı başladı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı'na dair genelgeye (2019/3) uygun olarak Kocaeli Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi (DETAB) Başkanı Prof. Dr. Tijen Utkan ve Sorumlu Yönetici  Uzm.Vet. Hekim Cüneyt Özer koordinatörlüğünde düzenlenen "Deney Hayvanları Kullanımı Sertifika Programı" kursu 05.06.2023 tarihinde başladı.

 

Kurs açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kursun başarılı olması temennisinde bulundu. Araştırma üniversitesi olma hedefiyle yoluna devam eden Kocaeli Üniversitesi’nin bilim ve araştırma faaliyetlerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, burada öğrenilecek bilgilerin, etik kurallar çerçevesinde, bilim dünyasına önemli katkılar sunacak araştırmaların yolunu açacağına inandığını ifade etti.

 

İlgili genelge hükümlerince 40 saati teorik 35 saati de uygulama olmak üzere 75 saat sürecek olan kurs sonunda yapılan uygulama ve yazılı sınavda başarılı olan kursiyerler Deney Hayvanları Kullanımı sertifikasını almaya hak kazanacak. Kursta, Deney hayvanlarının anatomisi, fizyolojisi, histolojisi ve biyokimyası, Mevzuat, Hayvan Deneyleri Etiği, Alternatif Yöntemler, Tutuş Teknikleri, İlaç Verme ve Enjeksiyon Teknikleri, Kan ve Örnek Alma Teknikleri, Anestezi-Ötanazi Teknikler, Laboratuvar İşletmesi, Temel Laboratuvar Güvenliği ve Temizlik, Hayvan Refahı ve Davranış Özellikleri, Deney Hayvanları Üretimi, Deney Hayvanlarının Beslenmesi, Hayvan Hastalıkları ve İş sağlığı ve Güvenliği konularında dersler verilecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi