Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-06-2023

KOU’lü Öğretim Üyesi Krizlere Karşı Dayanıklılık Konusunda ABD’de TÜBİTAK bursuyla araştırma yapacak

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr.  Tülay POLAT ÜZÜMCÜ’nün “Pandemiye Dayanıklı Otel: COVID-19 Bağlamında Sermaye Bazlı Müdahale ve İyileşme Çerçevesinin İncelenmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK “BİDEB 2219- Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında kabul edildi.

 

Doç. Dr. Tülay POLAT ÜZÜMCÜ’nün, International Hospitality and Service Innovation Saunders College of Business Rochester Institute of Technology, Rochester Institute of Technology/ Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 ay süre ile proje kapsamında Pandemiye Dayanıklı Otel: COVID-19 Bağlamında Sermaye Bazlı Müdahale ve İyileşme Çerçevesinin İncelenmesi (Pandemic Resilient Hotel: Examining Capital-Based Response and Recovery Framework in The Context of COVID-19 in USA)” konusunda çalışmalar yürütecektir. Yürüteceği TÜBİTAK projesi ile ilgili Doç. Dr. Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, projesi hakkında bilgiler vererek, projesinin özetini paylaşmıştır.

 

“Turizm, küresel ekonomi için önemli bir endüstri olmasına karşın dünyanın herhangi bir yerinde oluşan krizlere karşı kırılgandır ve COVID-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin en fazla görüldüğü endüstrilerden biridir. Bu araştırma, turizm ve otelcilik endüstrisinin genel olarak krizlere, özelinde COVID-19 salgınına; hazırlıklı olma, yanıt verme ve dayanıklı olabilmesine yöneliktir. Araştırmanın, krizler ve doğal afetlere karşı deneyimli ve bilimsel ve teknolojik bakımdan ABD Newyork eyaleti Rochester kentinde Rochester Institute of Technology (RIT)’de gerçekleştirilecektir. RIT, krizlere ve afetlere karşı bir Dayanıklılık Merkezi (Collaboratory for Resiliency and Recovery- CRR) olan, RIT’de yürütülmesi planlanmaktadır. Araştırmanın yürütülmesinde, krizler ve dayanıklılık konusunda araştırmalar yürütmüş Dr. Muhammet KESGİN ve CRR koordinatörü Dr.Jennifer SCHNEIDER ile çalışma imkanı olacaktır. Bu anlamda araştırma projesi, ülkemiz ve turizm endüstrisi için özgün ve öncü bir çalışma niteliği taşımaktadır”.

 

Öğretim üyesi ÜZÜMCÜ, proje ile ilgili olarak, konunun ülkemiz ve kentimiz için de önem taşıdığını belirterek, bu kapsamda ABD’de resilience cities/destination konusunda araştırmalar yapacağını ve bu kapsamda deprem kenti olan, aynı zamanda ülkemiz için son derece önemli olan Kocaeli kentinin dayanıklığına yönelik araştırmalar yapacağını ifade etmiştir. Türkiye’den hiçbir kentin üye olmadığı dayanıklı şehirler ağına (resillience city-https://resilientcitiesnetwork.org/network/) üyelik konusunda çalışmaları inceleyerek, araştırma sonrasında Kocaeli kentinin dayanıklığına katkı sağlamayı hedeflediğini belirtmiştir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi