Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-06-2023

KOÜ’lü Akademisyenlerin Avrupa Birliği Ufuk 2020 projesi kabul edildi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden akademisyenlerin Avrupa Birliği Ufuk 2020 projesi kabul edildi.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Enbiya Türedi yürütücülüğünde, Doç. Dr. Rıdvan Yamanoğlu, Dr. Serap Gümüş, Ar. Gör. Merve Yılmaz ve Ar. Gör. Eyyüp Can Doluel’in araştırmacı olarak yer aldığı Avrupa Birliği Ufuk 2020 kapsamında finansal destek sunulan M-Era.net 2022 Çağrısı için Avusturya ve Polonya'lı ortaklarıyla başvurdukları disiplinlerarası ve çoklu bir işbirliği çalışması olan "Doku hasarını en aza indirmek için Kardiyovasküler Ameliyatlara Özgü Gelişmiş Metamalzemeler" isimli ve "AtraumaBiomat" akronimli projelerinin Tübitak Ardeb 1071 programı çerçevesinde 2. Aşamayı da geçerek kabul edildi.

 

Kardiyovasküler ameliyatlarda kullanılacak doku hasarına karşı çok yüksek hassasiyet gösterebilen medikal aletlerin geliştirilmesinde KOÜ'lü akademisyenler Avrupalı ortaklarına yorulmalı korozyon çalışmaları ile destek verecekler. 3 yıl sürecek çalışma sonucunda potansiyel olarak patenti alınması beklenen ürünlerin hem geleneksel hem de laparoskopik kardiyovasküler ameliyatlarda kullanılabilecek ticari değeri yüksek cerrahi aletlere dönüşmesi ön görülmektedir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi