Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-06-2023

Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü Sıfır Atık Atölyeleri düzenledi

Üniversitemiz Sıfır Atık Kulübü 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası Etkinliği olarak 10 Haziran Cumartesi günü Sıfır Atık Atölyeleri düzenledi.

 

Üniversitemiz destekleri ile hayata geçirilen, fabrika ve firma atıklarının ileri dönüştürülerek yoğun olarak kullanıldığı, bu özelliği ile Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Başiskele Belediyesi Sıfır Atık Tema Parkı’nda düzenlenen program Bonna, Marshall ve Uludağ sponsorluğunda gerçekleştirildi.

 

Kulüp Başkanı Handan Zilal Öcbe ve kulüp üyeleri, Yeşilkent İlkokulu Tema gönüllüsü 4A ve 4B sınıfı öğrencilerine, Yeşilkent mahallesi çocuklarına ve halka uygulamalar yaptırarak, atık malzemelerin nelere dönüştürülebileceğine örnekler göstererek farkındalık yaratıp, atık miktarını minimuma düşürmeye dikkat çekti. Gerçekleşen programda, artık teller ve atık kağıtlardan heykel atölyesi, kırık-çatlak porselenlerden mozaik bardak altlığı atölyesi, atık çoraplardan bebek yapım atölyesi, atık kapaklardan rüzgar gülü yapım atölyesi, atık boya kutularına çiçek ekme atölyesi düzenlendi. Rektör yardımcımız sayın Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Bonna İnsan Kaynakları Müdürü sayın Halil Karakaya, Sıfır Atık Kulüp Danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un da atölyelerde katılımcılar ve kulüp öğrencileri ile birlikte uygulama yaptığı programda birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıktı.

 

Türkiye Çevre Haftası programında Rektör Yardımcımız sayın Prof. Dr. Mehmet Yıldırım katkılarından dolayı sponsorlardan Bonna Firması İnsan Kaynakları Müdürü sayın Halil Karakaya’ya zeytin fidanı takdim etti. Ardından Rektör yardımcımızın, Karakaya, Demirkol ve kulüp üyeleri ile birlikte günün anısına parka ceviz ağacı dikmesi ile etkinlik son buldu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi