Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

09-06-2023

Üniversitemiz, Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı Sekretaryasını devraldı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun Türkiye'de Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı (Academic Network for European Studies in Türkiye/ A-Nest) Sekretaryası Bilgi Üniversitesi'nde AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut'un katılımıyla düzenlenen törende Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Itır Aladağ Görentaş ve Doç. Dr. Pelin Sönmez yürütücülüğünde Üniversitemize devredildi.

 

Şubat 2015'ten bu yana faaliyet gösteren sekretarya görevini sırasıyla Ankara Üniversitesi ATAUM Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sabancı Üniversitesi ve en son olarak Prof. Dr. Ayhan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Onursal Beşgül liderliğinde Bilgi Üniversitesi yürütmüştü.

 

Üniversitemizin sekretaryası döneminde politika yapıcılar ve araştırmacıların katılımıyla aylık seminerler, sempozyum, çalıştay ve geçtiğimiz Mayıs ayında online olarak düzenlenen Avrupa Gündemi konferans serisinin devamı niteliğinde gibi bilimsel faaliyetlerin yanı sıra Avrupa çalışmalarına ilişkin içerik üretimine odaklanılması planlanıyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi