Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-06-2023

Kocaeli Üniversitesi ARDEB Destek Programları ve Yenilikler Tanıtım Programı

Kocaeli Üniversitesi tarafından, Kocaeli Üniversitesi ARDEB Destek Programları ve Yenilikler Tanıtım Programı düzenlendi.

 

TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı'nın konuşmacı olarak yer aldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, dekanlar, müdürler ile akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

 

Program Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün açılış konuşması ile başladı. Bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmelerin üniversitelerin yenilikçi ve araştırma odaklı çalışmalara daha fazla önem vermesini gerektirdiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Kocaeli Üniversitesi olarak, bu dönüşümün öncüleri olmak ve ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz.' dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi olarak ARDEB programlarına aktif bir şekilde katıldığımızı belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Kocaeli Üniversitesi olarak, ARDEB destek programlarına katılımları teşvik etmeyi sürdürerek gelecekte daha fazla proje üretmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, öğrencilerimizin de ARDEB projelerinde aktif olarak yer almasını teşvik ediyor ve onları araştırma ve yenilik alanında destekliyoruz. Bu projelerle ülkemizin bilim ve teknoloji alanında daha da ilerlemesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.' ifadesini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün yaptığı konuşma ardından, Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt'ün yaptığı, TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı'nın konuşmacı olarak yer aldığı ARDEB Destek Programları ve Yeniliklerin anlatıldığı sunuma geçildi. Doç. Dr. Arıcı sunumunda, temel stratejiler, destek programları, istatistikler, fikri haklar, yenilikler ve ara yüzler başlıklarında bilgiler paylaştı.

 

ARDEB Destek Programları ve Yenilikler Tanıtım Programı, soru-cevap bölümü ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi