Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-06-2023

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı

Kocaeli Üniversitesi DİLMER, Eğitim Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde düzenlenen “Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı” düzenlenen açılış töreni ile başladı.

 

Çalıştayın açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ÖSYM Başkan Danışmanı Dr. Nida Kırkömeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Elif Çelebi Öncü, DİLMER Müdürü Doç. Dr. Dilek Fidan, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı, Dil merkezleri, ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi temsilcileri yanı sıra lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Türkçe dilinin uluslararası alanda daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamak ve Türk kültürünün zenginliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Kocaeli Üniversitesi olarak, Türkçe öğretimi ve Türk kültürüne katkıda bulunma misyonunu önemsediğimizi dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, akademik Türkçe'nin önemini vurgulamak ve Türkçe dilinin uluslararası alanda daha yaygın kullanılmasını sağlamak için çalışmalarımızı artırıyoruz. Türkçe öğretimi konusunda uzman akademisyenlerin ve Türkçe öğretmenlerinin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacakları bu çalıştay yeni stratejiler in tartışılacağı ve Türkçe öğrenimi alanında iş birliklerinin geliştirileceği önemli bir platformdur. Çalıştayın gerçekleşmesinde katkı sunanları tebrik ediyor, çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

 

ÖSYM Başkan Danışmanı Dr. Nida Kırkömeroğlu, Uluslararası Öğrenci Derneği başkanı Nebi Karakoyun ile DİLMER Müdürü Doç. Dr. Dilek Fidan’ın da yaptıkları açılış konuşmaları ardından çalıştay oturumlarına geçildi. Çalıştayda davetli olarak; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bölükbaş Kaya ‘Türkçe Akademik Yazma Becerisinin Geliştirilmesine Yönelik Uygulamalar’, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar İbe Akcan ‘Yabancı Dilde Akademik Yazılı Anlatım Becerilerinin Öğretimine Yönelik Uygulama ve Öneriler’, Dokuz Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Kamil İşeri ‘Tür Olarak Akademik Söylem’, Ankara Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Özlem Dağ Tarcan ‘Akademik Türkçe Öğretimi; Üstsöylemsel Bir Bakış Açısı’, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz ‘Akademik Dil-Mesleki Dil ve Ülke Politikaları’, başlıklı konuşmaları gerçekleştirdiler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi