07-06-2023

KOÜ Engelsiz Üniversiteler arasında

Kocaeli Üniversitesi, engelsiz üniversite olma yolunda bir aşamayı daha tamamladı. YÖK tarafından geçtiğimiz yıl Mekânda Erişebilirlik-Turuncu Bayrak ödülünü alan üniversitemiz bu yıl yine aynı  ödüle hak kazanarak, bu kapsamda engelsiz bina sayısını dörde çıkardı.

Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz, almış olduğu Mekânda Erişebilirlik-Turuncu Bayrak ödülleriyle de üniversitemizin her köşesini engelsiz duruma getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla bu yıl altıncısı gerçekleştirilen 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler ödüllerinde, üniversitemiz daha önce Kütüphane ve Rektörlük Binası ile aldığı Mekânda Erişebilirlik-Turuncu Bayrak ödülüne bu yıl da Yabancı Diller Yüksekokulu ve Kandıra Meslek Yüksekokulu ile hak kazandı. Üniversitemiz genelinde diğer birim ve binalarda da engelsiz üniversite olma adına önemli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda üniversitemizin ilerleyen yıllarda sahip olacağı turuncu bayrak sayısının artması hedefleniyor.