Haberler

 Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-06-2023

KOÜ Körfez’de Dünya Çevre Günü Programına Katıldı

Körfez Kaymakamlığı tarafından 100. Yıl Atatürk İlkokulu’nda 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı düzenlendi. Düzenlenen programda üniversitemiz Sıfır Atık Kulübü öğrencileri, kulüp danışmanı Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenledi. Kulüp kurucu başkanı olan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencisi Handan Zilal Öçbe ve gönüllü üyeler, Bonna firmasının kırık hatalı porselenlerini kullanarak, mozaik atölyesi düzenleyerek, protokol ve öğrencilere uygulama yaptırdı.

 

Programda ayrıca KOÜ-Marshall arasında imzalanan Sıfır Atık Protokolü kapsamında Doç. Dr. Nermin Demirkol yürütücülüğünde duvar boyama etkinliği yapıldı. KOÜ Sıfır Atık Kulübü öğrencileri, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oğuz Kösa ve okul öğrencileri ile okul duvarını renklendirdi.

 

Yoğun ilgi ile takip edilen programda Sıfır Atık Uygulamalar dersi öğrencileri ve Sıfır Atık Kulübü öğrencileri Doç. Dr. Nermin Demirkol Sıfır Atık Atölyesi’nde hazırlamış oldukları bir sergi de yer aldı. Metal, seramik-porselen, elektronik, ahşap, tekstil, cam atıkların ileri dönüştürülerek sanat eserlerine ve işlevsel ürünlere dönüştürüldüğü bu sergi büyük beğeni topladı. Programda ayrıca, 100. Yıl Atatürk İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir teşekkür plaketi Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar tarafından Doç. Dr. Nermin Demirkol’a takdim edildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi