25-11-2023

2. Ulu Kongre’nin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk katıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, KOÜTBAT'ın (Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu) ev sahipliği ve ULUBAT’ın (Ulusal Bilimsel Araştırma Toplulukları) destekleriyle gerçekleştirilen 2. Ulu Kongre’nin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Şerife Tuba Liman Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongrenin selamlama konuşmalarında ise; ULUBAT Yönetim Kurulu Başkanvekili Yusuf Söme, KOÜTBAT Başkanı Öykü Ayriz Gür, KOÜTBAT Kongre Başkanı Umut Can Kaçmaz ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayten Yazıcı duygu ve düşüncelerini paylaşarak kongrenin başarılı geçmesi dileklerini ilettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, kongrenin temasının “Sağlıkta teknoloji” olarak belirlenmesinin son derece anlamlı olduğunu belirtti. Bu tür kongrelerin önemli olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “burada sadece bilgi almakla kalmayacak aynı zamanda deneyimlerinizi birbirinizle paylaşacaksınız. Bir network oluşturacaksınız. İyi hekim olmanın sırrını da sizlerle paylaşmak istiyorum. İyi hekim olmak için, iyi birer insan olun. Hastalarınızın kalbine dokunmaya çalışın.” dedi.

Kongrenin uluslararası boyuta taşınmasını talep eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 2. Ulu Kongre’nin hayırlara vesile olmasını temenni etti. İki gün sürecek kongrede; Tıp alanında çeşitli bilimsel programlar yanı sıra, workshoplar ve konserler düzenlenecek.