Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

24-11-2023

Rektörümüz, 20 Bin Kariyer Buluşması'na katıldı

Üniversite sanayi işbirliğinin uzun soluklu bir örneği olan ve otomotiv sektörüne yönelik öğrencilerin kariyerlerine yönelik gerçekleştirilen 20 Bin Kariyer Buluşması'na; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt, KOÜ KAGEM Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili yanı sıra Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ile sektör temsilcileri katılım sağladı.

 

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam'ın selamlama konuşması ile başlayan toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de bu tür programların Türkiye'nin geleceğine katkı sunacağına inandığını ifade etti. Ülkemizin en büyük problemlerinden birisinin işçisizlik olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Kocaeli'deki sanayi şirketleri sadece para odaklı değil, akademileri de var. Kocaeli aslında çok büyük bir sanayi laboratuvarı. Kaliteli personel yetiştirme konusu birlikte yapılacak bir konu. Yapılacak tüm gayretlerin ülkemizi daha da ilerilere taşıyacağını inanıyorum.' dedi.

 

Programda, Fraunhofer İleri Sistemler Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Kürümlüoğlu, 'Akademi Sanayi İşbirliğinde Fraunhofer Örneği' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berke Ercan ise 20 Bin Kariyer Projesi hakkında bilgi verdi. Program kapsamında 'Üniversite ve Sanayi İşbirliğinde Somut Bir Örnek: 20 Bin Kariyer' başlıklı oturum gerçekleştirildi. Program soru cevap sonrası sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi