24-11-2023

Kocaeli Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, her platformda bilgilerini paylaşmaya devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, "Uluslararası Peyzaj İstanbul Fuarı 2023” fuarında “Kentsel Parklar ve Peyzaj” başlıklı söyleşide "Kentsel Parklar, çocuk gelişimi ve oyun" konusunda bir konuşma yaptı. Fuarda, dünyanın pek çok kentinden park ve kent tasarımlarıyla ilgili kurumlarda yöneticilik yapan katılımcılar deneyimlerini paylaştı.

Moderatörlüğünü Dünya Kentsel Parklar Organizasyonu İcra Direktörü Luis Romahn’ın yaptığı panelde konuşan Prof. Dr. Karagün ise, dijitalleşen dünyada çocukların oyun ve parkların tasarımlarıyla gelişimlerinin nasıl güçlendirilebileceği konusunda deneyimlerini paylaşarak öneriler sundu.  Macera ve Oyun Parkları Derneği (İPAR) ile birlikte yürütülen proje kapsamında Dernek Başkanı Yusuf Daştan ile birlikte katılım sağlanan panelde çok farklı açılardan değerlendirmelerle bilgi paylaşımı yapıldı. Prof. Dr.  Karagün ayrıca panel sonrası Peyzaj Mimarları Odası ile ortak çalışmalar yapma konusunda görüş alışverişinde de bulundu.