Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-11-2023

USKAF – 8 ‘Afet Yönetimi ve Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri Kongresi' sona erdi

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde; Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği (SAKİD) destekleriyle gerçekleştirilen ‘Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın sekizincisi 'Afet Yönetimi ve Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri Kongresi sona erdi.

 

Kocaeli Kongre Merkezi’nde, 21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenen USKAF 8'de ulusal afet yönetim stratejileri ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi deneyimleri aktarıldı. Afet risklerini azaltmaya yönelik gelişen teknolojiler ve yenilikler, afet öncesi hazırlıklar, şehirleri afetlere hazırlamak, hasta transferi, mobil sağlık hizmetleri, etkin afet operasyon stratejileri gibi çeşitli konular, alanında uzman kişilerce ele alındığı USKAF-8'in kapanış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı.

 

Tüm katılımcılara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Sağlık alanına bizim de katkımız olsun diye düzenledimiz 8. USKAF'ın sonuna geldik. İki gün boyunca afet konusunu işledik. Deprem aslında bir doğal olay, öncesinde alınacak önlemler ile afetlerin önüne geçebiliriz. Buna bir nebze de katkı sunabilmeyi amaçladık. Önceki Sağlık Bakanımız tecrübeleriyle bize ufuk açıcı katkılar sundular.  Valimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımız deprem bölgesinde yaptıklarını ve yaşadıklarını paylaştılar. İki gün boyunca konuşulan tüm konular çok değerliydi. Hepsinin altına imza atmak gerekir.' dedi.

 

Kocaeli'nin olası Marmara Depremi için bir üs olacağını bir kez daha hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Kocaeli çok stratejik bir konuma sahip. Çok iyi hastanelerimiz var. 6 Şubat depremlerinde afet konusundaki bilgimizi, aldığımız insiyatif ile gösterdik. Bununla da gurur duyuyorum.' açıklamasında bulundu.

 

USKAF'a katılımın memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Afetsiz, felaketsiz günlerin bizimle olmasını temenni ediyorum.' diyerek USKAF'ın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi