Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-11-2023

KOÜ'den Sağlam Metal'e işbirliği ziyareti

Sağlam Metal San. ve Tic. A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi arasında bir süredir devam eden görüşmeler ve farklı işbirliklerine yenilerini eklenmesi amacıyla, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Elif Öğüt’ün liderliğinde üniversitemiz akademisyenleri ve TTO’dan oluşan bir heyet ile firmaya ziyaret gerçekleştirildi.

 

Sağlam Metal San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Koçak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Sağlam Metal Kültür ve Sanat Programları Yöneticisi Ömer Faruk Arslan, Ar-Ge Müdürü Orçun Zığındere, İK Müdürü Abdullah Kalmak, Enerji Sistemleri Müdürü Tolga Danışman ile yine Kültür ve Sanat ekibinden Nazlı Demir Ulusoy hazır bulundular.

 

Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili geniş bir bilgilendirme ve olası proje başlıkları üzerine yoğun bir bilgi alışverişinin yanı sıra, üniversitemizdeki İME ve lisansüstü programları da önemli gündem maddeleri arasındaydı.

 

KOÜ akademisyenlerinin görüş ve önerileri ile Ar-Ge konu başlıkları üzerinde farklı toplantılar ve projelerle görüşmelerin devam etmesi ve projelendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

 

Üniversitemizde en son Kocaeli Film Festivali kapsamında yapılan etkinliklerden birinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin Sanayileşme Öyküsü” adlı sergisiyle kampüste ağırladığımız Sağlam Metal ve Kocaeli Üniversitesi arasında önümüzdeki günlerde bir işbirliği protokolü gerçekleştirileceği de bugünün çıktıları arasında yer aldı.

 

Toplantıya KOÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Armağan Arıcı, Ford Otosan MYO öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alpay Tamer Ertürk, Hereke Asım Kocabıyık MYO öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hasan Kaya ve Öğr. Gör. Ece Simooğlu Sarı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Arş. Gör. Dr. Funda Gül Koç’a katılım sağladılar.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi