02-11-2023

TÜBİTAK’tan KOÜ TEKNOPARK Firmalarına 1501 Desteği

TÜBİTAK, 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2023 yılı 1. Çağrısı sonuçlarını açıkladı. KOÜ TEKNOPARK çatısı altında çalışmalarını sürdüren firmalar geliştirdikleri projeler ile TÜBİTAK’tan destek alacak.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2023-1 Çağrısının sonuçları açıklandı.

Kocaeli Üniversitesi TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EVSTEK Bilişim Teknolojileri A.Ş., MDS Motor Tasarım Teknolojileri ve Yazılım Çözümleri San. ve Tic. Ltd. Şti., OBER Ar-Ge Teknolojileri İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti ile ROBO Otomasyon Mühendislik Elektrik Makine San. ve Tic. A.Ş. başvuru yaptıkları TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’ndan destek almaya hak kazandılar.