Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-11-2023

Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ile Prof. Dr. Elif Öğüt, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri ile geçen yıl 6 Şubat depremi nedeniyle önlüklerini giyemeyen dördüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını ise Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı. “Bugün sizler Akademik hayatınızda yeni bir döneme adım atmış bulunmaktasınız. Bu dönem, bilgi ve deneyimlerinizi daha da derinleştireceğiniz, mesleki becerilerinizi geliştireceğiniz bir süreç olacak. Bugünden itibaren hastalarınızla temas etmeye onlara hizmet vermeye başlayacaksınız.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, genç hekimlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

Diş hekimliğinin sadece bir meslek olmadığına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Sizlerden beklentimiz; insan, hasta ve hekim haklarına saygılı olmanız, bilimselliği ön planda tutmanızdır. Sağlığın teminatı olarak sizlere düşen sorumlulukları büyük bir özveri ve bilinçle yerine getirmeniz, toplumumuz için faydalı birer hekim olmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Uygulama eğitimine başlayarak daha iyi noktalara gelmenizi sağlayacak bugünü ve bugünkü heyecanınızı asla unutmayarak meslek hayatınızı sürdürmenizi dilerim.” açıklamasında bulundu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuşması ardından protokol üyeleri ile akademisyenler 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine önlüklerini giydirdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi