Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-11-2023

KOÜ’de “Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Öğrencilerin Rolü” semineri düzenlendi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu tarafından Kocaeli Üniversitesi’nde "Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Öğrencilerin Rolü" adlı seminer düzenlendi.

 

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, YÖKAK temsilcileri, dekanlar, müdürler, akademisyenler ile öğrenciler katılım gösterdi.

 

Seminerin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı. Kocaeli Üniversitesi'nin ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Kocaeli Üniversitesi olarak; kalite odaklı ve akademik performansa dayalı yönetim anlayışıyla küresel, ulusal ve bölgesel gereksinimlere duyarlı, geleceğe yön veren, yenilikçi ve rekabetçi bir üniversite olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Üniversitemiz, stratejik planlarımız ve belirlediğimiz hedefler doğrultusunda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetsel süreçlerimizin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için kalite güvence sistemini hayata geçirmiştir.' dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin kalite odaklı çalışmaları ve süreçleri hakkında bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, seminerin verimli geçmesi temennisinde bulundu.  Seminerin Moderatörlüğünü ise Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Esen yaptı. “Kalite Güvencesi Kültürünün İnşasında Öğrencilerin Rolü" adlı seminere konuşmacı olarak YÖKAK Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Gonca Uludağ ile YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Melike Gülay katıldı.

 

Seminerde bir sunum yapan YÖKAK Öğrenci Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Gonca Uludağ, 49.’sunu düzenledikleri etkinlikte ilk defa öğrencilerin bu kadar yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.  Öğrencilerin burada olmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Doç. Dr. Gonca Uludağ, “Bugün anlatılacak konular, aslında sizlerin daha nitelikli eğitim almanızı amaçlıyor. Yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi sisteminin en önemli boyutu, öğrencilerin hedeflenen yeterliliklere ulaşabilmesinin güvence altına alınmasıdır.” dedi. Doç. Dr. Gonca Uludağ Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) hakkında da bilgiler paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesinin ardından seminer, soru cevap bölümü ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi