Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-11-2023

Amerika’dan davet aldılar

Geçtiğimiz yıl Minnesota Stillwater, Amerika’da düzenlenen “World Snow Sculpture Championships” organizasyonunda üçüncü olan Türk heykel takımı bu sene aynı organizasyon tarafından tekrar davet edildi.

 

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve Öğr Gör. Tayfun Konak’dan oluşan ekip, her yıl binlerce sanatseverin ilgiyle takip ettiği şampiyonada ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdi.

 

Katıldıkları bu sanatsal etkinliklerle Uluslararası farkındalığın önemini vurgulayan Doç. Dr. Ceyhun Konak, önümüzdeki dönemde özellikle Heykel Bölümü öğrencilerinin yurtdışı sempozyumlarda ülkemizi temsil etmeleri için çalışacağını söyledi. Heykel alanında Dünya çapında birçok çalıştaya katılan Konak, bugüne kadar 3 kıtada 12 farklı Ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca Amerika’da almış oldukları ödülle üç ayrı kıtadan ödül almış sanatçı ünvanına da sahip olmuştu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi