Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

18-11-2023

24. Sualtı Bilimleri ve Teknolojisi Toplantısı, Kartepe Park Otel'de düzenleniyor

Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu (KOÜSAT) ev sahipliğinde Bu sene 24.’sü düzenlenen Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı (SBT 2023), 18- 19 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Tıp Fakültesi Dekanı ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Tıp Fakültesi önceki dekanlarından Prof. Dr. Kamil Toker, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı ile yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler ile öğrencilerin katıldığı toplantı, Kartepe Park Otel’de düzenleniyor.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmalarında, toplantı hakkında bilgi veren KOÜSAT Başkanı Berke Çakmaklı ile önceki kulüp başkanı Göktuğ Türkmen duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Kulübün kurucu danışmanı ve Tıp Fakültesi önceki dekanlarından Prof. Dr. Kamil Toker ise KOÜSAT'ın kuruluş süreci ile SBT 2023'ün hazırlık süreci ilgili bilgiler verdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, öğrenci kulüplerinin üniversitelerin yıldızları olduğunu KOÜSAT'ın ise en güzel yıldızlardan birisi olduğunu ifade etti. KOÜSAT'ın güçlü bir ekibe sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Kuş, "KOUSAT'ın danışmanı olmak gurur veriyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimiz inanılmaz keyifli oldu. Bu toplantının da çok güzel ve bilgilendirici  olacağına inanıyorum." dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Bugün de yine önemli bir etkinlikte bir aradayız. Sualtı Bilimleri ve Teknolojisi Toplantısı'nın bu yılki ev sahibi olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu toplantı, sualtı konularındaki güncel gelişmeleri değerlendirmek, deneyimleri paylaşmak ve geleceğe dair yapıcı bir perspektif oluşturmak amacıyla uzmanları bir araya getiren önemli bir platformdur." diyerek toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

 

“Sualtı Tıbbı”, “Çevre ve Ekoloji”, “Sualtı Arkeolojisi”, “Teknik Dalış”, “Sualtı Teknolojisi”, “Görüntüleme” ve “Serbest Bildiriler” gibi önemli konuların ele alınacağı toplantı sualtı bilimleri ve teknolojisi alanında uzman kişileri bir araya getiriyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi