Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-11-2023

Üniversitemizde, ‘’Kazakistan Ülke Tanıtım Günü’’ etkinliği düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Genç Ofis’te düzenlenen etkinliğe, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebî Karakoyun, KYK Yurt Müdürü Hasan Kara ve çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katılım sağladı.

 

Kazakistan ve Türkiye Milli Marşlarının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Kocaeli Uluslararası öğrenci derneği Başkanı Nebî Karakoyun: ‘’Böylesine güzel bir programda olmaktan mutluyum. Şuan burada Kazakistan harici birçok ülkeden yabancı öğrenciler var. Bu ve benzeri programlara katılmanız sizleri dünya insanı yapacak. Ayrıca çok güzel ve kaliteli bir üniversitede eğitim görüyorsunuz. Bunun yanı sıra bu tarz programlar size farklı kültür gruplarından arkadaş edinme imkanı sağlıyor ve bu sayede kariyer planlarken dünyaya farklı açıdan bakabilme imkanınız olacak. Kocaeli Üniversitesi olarak tüm yabancı öğrenciler bizim için bir değer. Emeği geçen herkese başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ve desteklerini esirgemeyen Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa olmak üzere her birinize teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

 

Siz gurbette değilsiniz diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ise; Kocaeli Üniversitesi olarak çok iyi bir üniversitede eğitim görüyorsunuz. Ülkemizin marka üniversitelerinden biri olan Kocaeli Üniversitesi’nde sizler gurbette değilsiniz. Bunu zaten görüyorsunuz. Bizler de Kazakistan’a geldiğimizde ev sahibi gibi karşılandık. Bu tür programların yapılmasının en önemli özelliği buradaki insanların oradaki kültürü görmesi. Sizden tek isteğimiz burada bulunduğunuz süre boyunca en iyisi olun ve ülkenize döndüğünüzde Türk dünyasına hizmet edin. İnsanlığa hizmet edin. Bende başka bir ülkede doktora yaptım ve zorlukları biliyorum. Batı ülkeleri ile Türk dünyasını karıştırmayın. Bizim ülkemizde ırkçılık yok, ötekileştirme yok. İnancı, kökeni ne olursa olsun herkesi kucaklıyoruz.  Yabancı uyruklu öğrencilerimize ve bu programın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından kısa bir Kazakistan tanıtım videosu izlenerek, görsellerle Kazakistan milli değerlerini anlatan sunum gerçekleştirildi.  Programda sırasıyla Kazakistan’a ait dans gösterisi, Dombra müzik aleti dinletisi, Kazakça şiir dinletisi, Kocaeli Üniversitesi’nden geçmiş yıllarda mezun olan öğrencilerin video kayıtlarıyla üniversitemize selam göndermeleri, Kazakistan örf adetlerine uygun olarak düzenlenen evlilik merasimi gösterimi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Kazakistan’a ait yemeklerin ikram edildiği etkinlik, toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi