Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-11-2023

KOÜ’de "Erken Gelen Mucize" etkinliği gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi ve Türk Neonatoloji Derneği tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında "Erken Gelen Mucize" etkinliği gerçekleştirildi.

 

Prof. Dr. Şerife Tuba Liman Anadolu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Alper Akay, Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Günlemez, Hastane Müdürü Uzm. Gonca İlter, müdür yardımcıları, hastane çalışanları, aileler ve prematüre olarak doğmuş çocuklar katılım gösterdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin devamında, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü temalı video gösterimi yapıldı.  Video gösteriminin ardından Prof. Dr. Ayla Günlemez "Geçmişten Geleceğe Prematurite" adlı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Günlemez, "Yenidoğan, hayatın ilk yirmi sekiz gününü kapsayan döneme denir. Ve bu yirmi sekiz gün bizim için çok önemli bir dönem. Hayata tutunmamızda en belirleyici ve en riskli dönem olduğundan dolayı bizim için çok önemlidir. İleride sağlıklı bir yaşamla ilgili ipuçları veren bir dönemdir." dedi.

 

YDYBÜ Hemşiresi Nesrin Odabaş güncel hemşirelik yaklaşımları hakkında "Minik Mucize Prematüre" adlı bir sunum gerçekleştirdi. Odabaş, "37. Gebelik haftasını bitirmeden doğan bebekler prematüre (preterm) olarak kabul edilir. Prematüre bebeklerde anatomik ve fonksiyonek immatürlükleri nedeniyle çeşitli neonatal komplikasyonlar açısından risk grubu oluştururlar." dedi.

 

Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF'in önerilen başarılı anne sütü uygulamaları sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından KOÜ Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine "Bebek Dostu Yeni doğan Yoğun Bakım" ünvanı verildi.  Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Alper Akay bu unvan için, Prof. Dr. Ayla Günlemez'e belge takdim etti.

 

Tıp Fakültesi öğrencilerinden stajyer Dr. Hakan Bakan ve Rümeysa Şen güne özel oluşturulan müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi