Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-11-2023

Toplumsal Katkı toplumdan soyut değildir

Kocaeli Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün Radyo ki de Günebakış Programına konuk oldu. Üniversitemizde kurulan Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karagün, koordinatörlüğün amaç ve hedeflerini anlattı.

 

Toplumsal katkının temelde eğitim ve araştırmalarda üretilen bilginin, ortaya koyulan ürünün toplum tarafından karşılık bulması olduğunu belirten Prof. Dr. Karagün, üniversitede yapılan çalışmaların toplumda ne kadar karşılık bulduğuna bağlı olarak değer kazandığını vurguladı. Toplumsal katkının toplumdan soyut olamayacağının altını çizen Prof. Dr. Karagün, üniversitenin toplumla bütünleşmesinin ana amaçları olduğunu ifade etti.

 

Toplumsal Katkı için çevre ve iş birlikleri çok önemli

 

Birleşmiş Milletlerinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini benimsediklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını söyleyen Prof. Dr. Karagün, bu hedefler doğrultusundan belediyeler, valilikler, sivil toplum kuruluşları, dernekler gibi kurumlarla iş birliği içinde olmaları gerektiğini vurguladı.

 

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinden örneklere değinen Prof. Dr. Elif Karagün, Kocaeli Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan destek alan, anne babası olmayan çocuklara 6 ay süresince gönüllü psikolojik destek verdiklerini, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde down sendromlu çocuklar için etkinlik düzenlediklerini aktardı.

 

Öğrencilerin kendi aralarında topluma nasıl katkı sağlayabileceklerini düşünmeleri gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Karagün, yardım ihtiyacı olan bir çocuğu görüp o çocuğun sorununu çözme çabasının bile toplumsal katkı kapsamında topluma faydalı olabilmeye örnek olacağını söyledi. Öte yandan tüm insanların hayata ne kattıklarını sorgulamaları gerektiğine değinen Prof. Dr. Karagün, hayat boyunca gördüğümüz dersleri, aldığımız eğitimleri topluma nasıl yansıtabileceğimiz konusunda düşünmemizin önemini vurguladı.

 

Topluma katkıda bulunabilmek için duyarlı ve farkında bireyler olmamız gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Elif Karagün, sosyal sorumluluk projelerinin genelde boş zaman etkinliği gibi görülmesinin yanlış olduğu, sosyal sorumluluk etkinliklerinin hayatımızda temel hedeflerden olması gerektiğini söyledi.

 

Muhabir: Mehmet Karakuş

Kameraman: Kahraman Akın

 

Röportajın tamamını www.radyoki.net adresi üzerinden dinleyebilirsiniz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi