Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-11-2023

KOÜ Hastanesi'nde Dünya Diyabet Günü farkındalık eğitimi gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu'nda 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında söyleşi gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Başhekim Prof. Dr. Görkem Aksu, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

 

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Berrin Çetinarslan yaparak günün anlam ve önemine değindi. Ardından Uzm. Hem. Yeliz Demirhan, diyabet eğitimi ve öneminden bahsederek; diyabetin anlaşılması, kullanılan ilaçlar, diyabet yönetimi, takip ve izleme, sağlıklı bir yaşam sürmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular hakkında bilgi verdi.

 

Prof. Dr. Filiz Mine Çizmecioğlu Jones ve Utku Altun'un konuşmayı devraldığı söyleşide, çocukluktan erişkinliğe, yaşam boyu diyabet konu başlığının üzerinde duruldu. Diyabetin genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde tanı koyulabileceğinden bahsedilerek erken tanının, uygun tedavinin başlamasını sağlayacağına dikkat çekildi. Ailelere ve çocuklara diyabetin ne olduğu, nasıl yönetileceği ve yaşamlarındaki değişiklikler hakkında eğitim vermenin önemi aktarıldı.

 

Son olarak Hem. Sıdıka As Yeşilorman ve Uzm. Hem. Gizem Gür Aykut Tip 1 Diyabetli Çocuklarda Diyabet Teknolojilerinin Kullanımı ve diyabet sensörleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Grup Triküspit'in müzik dinletisi ardından etkinlik sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi