Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-11-2023

Rektörümüz, 'Uluslararası Öğrenciler Hoş Geldiniz' programına katıldı

Kocaeli Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel hoşgeldiniz etkinliği, Antikkapı Restoran'da yapıldı.

 

Uluslararası öğrenciler hosgeldiniz etkinliğine  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, il protokolü ile kendi ülkelerine özgü kıyafetler içerisindeki 600'e yakın uluslararası öğrenci katıldı.

 

Uluslararası öğrencilerin söylediği şarkılar eşliğinde başlayan etkinliğin açılış konuşmalarında, öğrenciler adına konuşan Jordi Hako Nintcheu, 'İçiniz rahat olsun. Gelebileceğiniz en güzel kentlerden birine geldiniz. Kocaeli, öğrencilere kucak açan en güzel şehirlerden biridir.' dedi. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun ise, 'Eğitim hayatınız için Kocaeli'yi, Kocaeli Üniversitesi'ni tercih ettiğiniz için en kalbi duygularımla sizlere teşekkür ediyorum.' dedi.

 

"Tarihi, kültürleri, gelenekleri, sevgiyi ve hoşgörüyü buluşturan bu topraklara hoş geldiniz." diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Şu an karşımda dünyanın renklerini, dillerini, kültürlerini, güzelliklerini yansıtan muhteşem bir tablo görüyorum. Sizler bizim için yabancı değil misafirsiniz, sizler ülkelerinizin bizlere birer emanetisiniz. Sizler bizim birer kültür elçilerimiz olacaksınız. Ülkeleriniz ile ülkemiz arasında gönül köprüleri kuracaksınız." açıklamasında bulundu.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, "Çeşit çeşit kültürleri temsil eden insanlar olarak bir araya geldik. Herbirinizin farklı bir dünyası var. Hepinizin farklı hayalleri, ulaşmak istediği farklı hedefleri  var. Ancak hepimizin ortan yönleri de var. Hepimiz insanız, aslında birbirimizden farkımız yok. Sizden tek bir şey istiyorum, vicdanınızın, kalbinizin sesini dinlemekten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Bu şehir sizin eviniz.  Eğitim hayatınızın başarılarla dolu olmasını, vicdanla yolunuzu yürümenizi temenni ediyorum." dedi.

 

Şarkılar söylenen, şiirler okunan etkinlikte Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin mesajları yayınlandı. Etkinlik toplu fotoğraf çekilmesi ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi