Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-11-2023

KOÜ Sıfır Atık Kulübü, Uluslararası Fuar Ve Konferansa Katıldı

Üniversitemiz Sıfır Atık Kulübü, 6-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Seramik, Mutfak ve Banyo Fuarı’na katılım sağladı.

 

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Seda Arslan, Sıfır Atık Kulübü danışmanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un da katıldığı konferansta, Sıfır Atık Kulübü, tüm atık çeşitlerinden yapılan ileri dönüşüm çalışmaları sergileyip farkındalık yaratırken, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi vererek konferansa katılan firma yetkilileri ile çeşitli işbirliği ve sponsorluk görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

Atık porselenler ve şişeler kullanılarak hazırlanan ileri dönüşüm çalışmaları bu fuarda sergilenirken, katılımcılar ile birlikte kırık ve hatalı porselenlerden Cumhuriyetin 100. yılına özel mozaik Türk Bayrağı panosu oluşturuldu. Kulüp üyelerinin yerli ve yabancı firmalar ile görüşme ve işbirliği yapma fırsatı yakaladığı bu fuarda sergilenen ileri dönüşüm çalışmaları büyük beğeni topladı.

 

Ayrıca 8 Kasım tarihinde Üniversitemiz paydaşlığında, Marmara Uluslararası İş İnsanları ve Müteahhitler Derneği ve Ankara Bilgi Teknolojileri Enstitüsü ile birlikte düzenlenen “İklim Krizi, Karbon Ayak İzi ve Biz” konferansına da KOÜ Sıfır Atık Kulübü olarak katılım sağlandı.

 

Türk Seramik Derneği Başkanı Prof. Dr. Taner Kavas, TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yıldırım ve beraberindeki ekip, kulüpleri gezerek kulüp çalışmalarını ve sergiyi ilgiyle takip ederken, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, MARİMDER Genel Başkanı Ramazan Öztürk’e kulübe olan ilgilerinden dolayı teşekkür edip, günün anısına kulüp logolu kupalardan takdim etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi