Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-11-2023

KOÜ’de 'Kampüste Eğlenceli Deneyler' etkinliği düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi ile Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği'nin işbirliğiyle, Tekom A.Ş. ve Hikmet Yıldırım'ın destekleriyle 'Kampüste Eğlenceli Deneyler' adlı etkinlik düzenlendi.

 

Down sendromlu çocuklara yönelik Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği Başkanı Neriman Akbulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Prof. Dr. Elif Öğüt, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümüt Ay, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, projeye destek sunan Tekom A.Ş. yetkilileri ile Hikmet Karaman, akademisyenler, aileler ve çocuklar katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün, son bir yılda özel bireylere yönelik farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinci arttırmaya yönelik 30’a yakın proje ve etkinlik düzenlediklerini ifade ederken, bu deneylerin 20 down sendromlu çocuğa destek vermek ve üniversite yaşamına motivasyon sağlamak için yapıldığını ve  Sevgi Evlerinde kalan gençlerin de katılım sağladığını ifade etti. Kocaeli Üniversitesi’ni 'Kampüste Eğlenceli Deneyler' etkinliği kapsamında ziyaret eden Anıl koçak ile Ayşegül Özcan okudukları şiir etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Etkinlik kapsamında ise çocuklar adına Özlem Çukur ve Çiğdem Akbulut duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği Başkanı Neriman Akbulut ise dernek faaliyetlerinden bahsederken, Dekan Prof. Dr. Ümüt Ay projeye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise yaptığı konuşmada, “Bugün hep birlikte eğleneceğiz” dedi. Down sendromlu çocukların; sevgi dolu yürekleri, içten gelen neşeleri ve özverili çalışma azimleriyle toplumumuza önemli katkı sağladıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bugün hemen hemen her alanda, fırsat verildiğinde başaramayacakları iş olmadığını bizlere gösteriyorlar. Farklılıklarının sadece bir sayıdan ibaret olduğunu ve toplumun diğer bireylerinden hiç de farklı olmadıklarını her defasında bizlere ispat ediyorlar. Önemli başarılara imza atıyor, şampiyonluklar kazanıyorlar. Anıl Koçak; Futsal Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Özlem Çukur; masa tenisinde Kocaeli Şampiyonu oldu ve 20 Kasım’da Türkiye Şampiyonası’nda yarışacak.” şeklinde konuştu.

 

Projemizin hayat bulmasında destek sunanlara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimimize, Dünya Kromozom Kardeşliği Derneği Başkanı Sayın Neriman Akbulut ve yönetimine, projenin yürütücüleri Prof. Dr. Elif Karagün ve Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş hocalarımıza, projeye desteklerini esirgemeyen Tekom A.Ş. ve Sayın Hikmet Yıldırım’a, ev sahipliğini üstlenen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ümüt Ay’a ve en önemlisi de ailelerimiz ile çocuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Projenin açılış konuşmaları ardından, teşekkür belgeleri takdim edildi. Kimya Bölümü’nde, eğlenceli kimya deneyleri ardından ise yapılan Umuttepe Yerleşkesi gezisi ile etkinlik sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi