Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-11-2023

KOÜ'de Turnitin İntihal Önleme Programı Kullanıcı Eğitimi gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Turnitin İntihal Önleme Programı" kullanıcı eğitimi etkinliği Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci ve Turnitin kullanan akademisyenlerin katılım sağladığı etkinlikte, eğitmen Yasemin Arşin; Turnitin Originality Check'in tanıtımını yaparak özelliklerinden ve nasıl kullanıldığından bahsetti.

 

Programın akademiye sağladığı yararlara da değinen Arşin "Uygulama akademiye sağladığı faydaların yanı sıra öğrencilerin ödevlerine de kolaylık sağlıyor, özellikle tez/ödev yüklemeleri ile ilgili en yeni uygulamalardan ve aynı zamanda Türkiye'de ücretsiz kullanılan iki yapay zekadan birisi olma özelliği taşıyor." ifadesini kullandı.

 

Ardından platform üzerinden turnitin nasıl kullanıldığı gösterildi. Katılımcıların merak ettiği soruları yanıtlanmasıyla eğitim sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi