Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-11-2023

Reklam sektöründe sabırlı ve ısrarcı olmak gerekiyor

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dentsu Creative Türkiye ekibinden Salih Can Akalın öğrenciler ile buluştu. Reklam sektörü hakkında öğrencilere bilgiler veren Akalın, sektörde sabırlı ve ısrarcı olmanın önemine dikkat çekti.

 

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından Reklam Sektöründen isimleri öğrenciler ile buluşturan seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Fakülte D-7 salonunda gerçekleştirilen son seminerin konuğu Dentsu Creative Türkiye ekibinden Salih Can Akalın oldu. Reklamcılık sektöründe deneyimlerini anlatan Akalın öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

Konuşmasında reklamcılığın birçok iş disiplininden beslendiğine dikkat çeken Salih Can Akalın, sektörde çalışmak için bilgi birikiminin önemini vurguladı. Reklamcılıkta aynı zamanda yeteneğin de önemli olduğunu ifade eden Akalın, reklam fikirlerinin yaratıcı olmasının yeterli olmadığını fikrin uygulanabilirliğinin fikri değerli kıldığını anlattı. Reklam işinin bir ekip işi olduğunu aktaran Akalın, reklam hazırlık süreçleri hakkında bilgiler verdi. Sektörün ülkeden ülkeye farklılıklar gösterdiğini bunun sebebinin kültürel farklardan kaynaklandığını ifade eden Akalın, reklamı yapılan markanın sözü ve sesinin reklamcılar olduğunun altını çizdi. Salih Can Akalın, reklamcılık sektörüne girmek isteyenlerin sabırlı ve ısrarcı olmaları gerektiğini vurguladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi