02-11-2023

KOÜDAK tarafından 'Kamp yeri, konaklama ve kampta kullanılan teknik malzemelerin teorik eğitimi' gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (KOÜDAK) düzenlemiş olduğu 'Kamp yeri, konaklama ve kampta kullanılan teknik malzemelerin teorik eğitimi' konulu sunum, İletişim Fakültesi D-10 dersliğinde gerçekleşti.

Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte; KOÜDAK Başkanı Şevval Bayram ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından; kamp yeri seçimi, konaklama seçimi, malzeme seçimi, kamp alanı kurulumu, güvenlik ve acil durum hazırlığı ile genel olarak kamp eğitimi hakkında bilgiler verildi.

Kamp yapmak istenilen bölgeyi seçerken doğal çevrenin özelliklerine dikkat edilmesi gerektiği hakkında konuşulan etkinlikte, çadırın kurulumu ve bakımı üzerinde duruldu. Acil durumlar için iletişim ve ilk yardım önlemleri hakkında detaylı bilgi sunuldu. Ateş yakma, yemek pişirme ve su temini becerileri hakkında konuşularak kamp çadırı ve uyku tulumu seçimi ile Kamp ocağı ve yemek pişirme ekipmanları uygulamalı olarak gösterildi.

Katılımcılarla yapılan kamp hakkında soru cevap bölümü ardından etkinlik sona erdi.